Leren winnen?

Omdat als winnen zo gemakkelijk was, iedereen het wel zou doen.

Misschien hebben ze je verteld dat je talent hebt, maar om regelmatig te winnen moet je over de juiste fysieke, tactische en technische vaardigheden beschikken. En, even belangrijk, het mentale deel van winnen of presteren goed begrijpen en beheersen.
Want tenslotte geldt: Presteren = talent x strategie x inzet(2).

Dus als  ze zeggen dat je ‘natuurlijk’ talent hebt, dan kan het zo maar zo zijn dat je mogelijk minder gehoord hebt dat inzet en een leerstrategie ook belangrijk zijn om tot grote prestaties te komen. En stel dat het al waar is, dat je met talent bent geboren, dan is het belangrijk dat je jezelf leert inzetten en daarna jezelf doeltreffende leerstrategieën aanleert. 

Hard werkenDenken dat je een talent bent is namelijk vaak de grootste belemmering om nog beter te worden. Je mentale vaardigheden bepalen namelijk in grote mate jouw bereidheid om elke dag weer te trainen en je kwaliteiten precies op het juiste moment in te kunnen zetten. En minstens zo belangrijk, door te zetten als het moeilijk is of even niet lekker loopt.

Ronaldo best playerHet mooie is dat je winnen kunt leren. In ieder geval dat deel wat je zelf beheerst en dat is al heel wat. Want als jij niet elke dag alles geeft, dan doet iemand anders het wel en wint die ander. Winnaars hebben namelijk altijd een plan en verliezers altijd een excuus.

Op de website kun je meer te weten komen over de diverse onderdelen die belangrijk zijn als je met winnen aan de slag wilt gaan. Op de website vind je verschillende voorbeelden en praktijkvoorbeelden van manieren waarop je kunt werken aan het vergroten van je leervermogen (leerovertuigingen, leervaardigheden en leergedrag).

Je leervermogen is met goede begeleiding te ontwikkelen en te verbeteren. Met goede begeleiding kun je jezelf namelijk verder ontwikkelen en jouw succes niet alleen vandaag behalen, maar ook morgen en de dag erna. Niet alleen in je sport, maar ook op school, thuis, op je werk of in je relatie.

VragenMocht je vragen hebben over leren winnen, bijvoorbeeld over het ontwikkelen van een groeimindset of het starten met een eigen ontwikkelprogramma en ben je op zoek naar begeleiding, neem dan contact op.

Je kunt ons bereiken via 06-83985168 of stuur een email naar info@lerenwinnen.nl

Succes is een keuze. Succes met winnen!