Winnaarsmentaliteit

Winnaarsmentaliteit ontwikkelenEr wordt de laatste tijd veel gesproken over de winnaarsmentaliteit. Er zit het woord winnaar in en het woord mentaliteit. Het gaat dus over winnen en hoe en hoe graag je dat doet of hoeveel je ervoor over hebt, welke offers je bereidt bent te brengen. Een winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat je er alles voor over hebt om te winnen en dat je altijd de beste wilt zijn. No matter what.

Waar het vooral over gaat is met welk beeld van jezelf je aan de wedstrijd begint, over hoe hoog je de lat legt voor jezelf, hoe je naar confrontaties kijkt, hoe je met verantwoordelijk omgaat bij succes maar ook bij tegenslag en jouw visie op excuses. Het gaat over je tegen kritiek kunt, of je optimistisch kan blijven en of je kan omgaan met elke dag moeten presteren.

Dat is best veel, maar allemaal zijn het onderdelen van wat samen een winnaarsmentaliteit is. Als je graag een winnaar wil zijn, zul je ook zo moeten gaan gedragen. Daarvoor is inzicht nodig en je zult mensen om je heen nodig hebben die het goed met je voor hebben en die eerlijk genoeg durven zijn om je regelmatig te vertellen hoe je vordert. Als je in een team werkt, dan zul je dat naast je eigen gedachten, gevoelens en gedrag hierbij, dat ook moeten willen delen.

vv Ruurlo selectie 2019-2020In diverse workshops en teamsessies hebben we de afgelopen jaren diverse teams geholpen meer inzicht te krijgen in deze aspecten. Op onze site vind je daar diverse praktijkvoorbeelden en toelichting over. Kijk bijvoorbeeld eens hier.

HelpOm een dieper inzicht te ontwikkelen en te werken aan deze vaardigheden, zeg maar een winnaar(s) te worden en, nog belangrijker te blijven, is het verstandig gebruik te maken van een coach. Deze kan je helpen deze vaardigheden verder te ontwikkelen. Individueel en of als team.

Wil je meer informatie over de aspecten die sporters tot winnaars maken, neem dan eens contact op via info@lerenwinnen.nl. Ik vertel je er graag meer over.