MO15-1 sv Lelystad

De MO15-1 van sv Lelystad trainen op snel(ler) handelen!

De meiden MO15-1 van sv Lelystad ’67 krijgen deze 2 weken training in handelingssnelheid.

In deze eerste van 2 trainingen hebben we aandacht besteed aan de onderlinge coaching en hebben we met het gebruik van de Smartgoals zoveel mogelijk onbewust aandacht gegeven aan de oriëntatie en het kijkgedrag op het veld. Belangrijke voorwaarden om tot sneller handelen te komen.

Doordat de smartgoals op onverwachte momenten en plekken oplichten dwingt het de spelers om niet alleen hun aandacht dichtbij de bal te hebben, maar ook om overzicht over het veld, medespelers en tegenstanders te houden. Door het wisselen van de aandachtsstijlen (dichtbij en veraf) in kleine stapjes te trainen wordt onbewust de kwaliteit van het handelen vergroot.

Volgende week staat naast kijkgedrag en onderlinge coaching ook de aanname en passing op de agenda.

Wil je meer weten over Smartgoals, handelingssnelheid, of aandachtsstijl, klik op de link of kijk onder de topics ‘nader toegelicht’ op de website, daar lees je er meer over.

Zou je ook eens willen trainen zoals de meiden van sv Lelystad ’67 of wil je bijvoorbeeld meer weten over het trainen van handelingssnelheid,  neem dan een contact op via info@lerenwinnen.nl of 06-83985168.