Hard werken

Zelfregulatietraining voor sporters en teams!

TalentontwikkelingIn de samenwerking met diverse verenigingen gaat LEREN WINNEN! verder met uitwerken en implementeren van een aantal leertrajecten waarbij jonge talenten en trainers handvaten krijgen aangeboden waarmee de sporters hun leervermogen gedurende de opleiding kunnen vergroten en daarmee hun kwaliteiten en prestatie in hun sport maximaal kunnen ontwikkelen.

Naast het ontwikkelen van de groei-mindsetlessen voor de onderbouw, is een belangrijke volgende stap het ontwikkelen van een leertraject waarbij we de juiste mentale leervaardigheden voor de middenbouw kunnen ondersteunen en bevorderen. Dit zorgt voor aansluiting in de mentale leerlijn en vormt samen met het leertraject voor de bovenbouw een sluitende aanpak.

MotivatiepillenEigenaarschap is een belangrijke factor en draagt er aan bij dat de motivatie en focus in de training aanwezig is.  Juist de motivatie en concentratie kunnen tijdens trainingen aanzienlijk verbeterd kan worden. Met alle afleidingen van de dag is het soms moeilijk om de aandacht in de training op een hoog niveau en krijgen en spelers bewust te laten werken aan hun ontwikkelpunten.

Om eigenaar te worden van je eigen leerproces moet je een aantal vaardigheden leren beheersen. De belangrijkste vaardigheden zijn zelfregulerende vaardigheden. Zelfregulerende vaardigheden helpen je efficiënter en effectiever te leren en bestaan uit de leervaardigheden reflecteren, doelen stellen, plannen, monitoren en evalueren.

zipcoach logoIn de aankomende weken gaan we aan de slag om deze vaardigheden te trainen. Hiervoor maken we gebruiken van de  ZIPcoach® methode. Deze methode wordt al succesvol toegepast bij diverse topsportverenigingen zoals PSV en FC Utrecht, maar ook andere amateurverenigingen en het bedrijfsleven gebruiken deze methode.

ZIPcoach® is een didactische methode waarmee je sporters tijdens een training op een gestructureerde manier kunt laten werken aan de zelfregulatieve vaardigheden reflecteren, doelen stellen, plannen, monitoren en evalueren. Dit helpt hen efficiënter te leren en daarmee hun prestaties in het sporten te verbeteren. Maar ook vergroot het hun plezier, zelfvertrouwen en focus tijdens het sporten.

Wietske Idema

LEREN WINNEN! wordt hierbij geholpen door Wietske Idema. Wietske Idema is socioloog en mede-eigenaar, manager en prestatiecoach bij De Talentenacademie dat werkt in de topsport, het bedrijfsleven en het onderwijs. Zij is gespecialiseerd in het werken aan zelfregulatie, het ontwikkelen van teams, het verbeteren van didactiek en het coachen op gedragsverandering. Zij is een van de ontwikkelaars van de ZIPcoach® methode.

Met deze aanpak kunnen we sporters en trainers helpen een leerklimaat te creëren waarbij elke speler zijn talent kan ontdekken en verder ontwikkelen.