Mindset mening kind

Groeimindset?

Niet alleen je aanleg en je vaardigheden zijn bepalend voor jouw succes, maar ook de wijze waarop je denkt over fouten, tegenslag en inspanning kunnen het verschil maken in het bereiken van jouw top.

MindsetMet de juiste instelling of mindset kun je jezelf motiveren om in je sport, op school, als ouder, in je werk, relatie of waar dan ook, succesvol te zijn. Niemand heeft 1 soort mindset, maar balanceert vaak tussen 2 soorten; een vaste en een groeimindset. Het werken aan je prestaties vanuit een groeimindset heeft vele voordelen. Een goed onderscheid kunnen maken tussen een vaste- en of een groeimindset kan je helpen soms een andere keuze te maken. Het helpt je in ieder geval om gemotiveerd te blijven en het leren te zien als een uitdaging dat komt met vallen en opstaan.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een groeimindset, die leren als een uitdaging zien en plezier halen uit elke keer een stapje maken, verder komen in het leven, in hun sport of maatschappelijke carrière dan anderen die hun talent zien als een gegeven en talent zien als iets wat je hebt of niet hebt.

Mindset lerenLeren Winnen! geeft workshops en trainingen waarbij de verschillen en voordelen van het ontwikkelen van een groeimindset nader wordt toegelicht.  Daarnaast is er voor kinderen vanaf 8-12 jaar een specifieke meerdaagse training  waarbij zij op een methodische en speelse wijze kennis opdoen over groeimindset en leren toepassen.

Heb je interesse gekregen in het toepassen van een groeimindset, neem dan eens contact op.