Smartgoals in actie

Je slim trainen met Smartgoals?

brein traint

Je voetbalvaardigheden kun je op veel manieren trainen. Uit onderzoek blijkt dat het creëren van onverwachte situaties tijdens de training enorm bijdraagt aan de effectiviteit van de training. Je brein moet zich continu aanpassen. Daar groeit het sneller van en daarmee je ook je (voetbal)vaardigheden.

Split secondDoor in de oefeningen steeds onverwachte situaties te creëren zal je vaardigheid om snel informatie te verwerken, te anticiperen en vooruit te denken toenemen. Deze onvoorspelbaarheid zorgt ervoor dat je reactie- en handelingssnelheid op de proef worden gesteld en je in een split second betere beslissingen leert nemen. 

aanpassen

Je technische en fysieke vaardigheden, zoals behendigheid, passing en je sprints, maar ook je tactische vaardigheden zoals kijkgedrag, overzicht houden en communicatie verbeteren sneller en meer als je in je trainingen geconfronteerd wordt met omstandigheden die constant veranderen. En juist in de wedstrijd heb je daar voordeel van. De situaties in de wedstrijd zijn immers ook nooit hetzelfde en veranderen continu.

Door slimme technologie te gebruiken kun je deze onvoorspelbaarheid in je training nabootsen.  Een voorbeeld van zo een slimme technologie zijn de SmartGoals. Deze worden o.a. binnen de (jeugd)opleiding van topclubs zoals Ajax, PSV en bijvoorbeeld Barcelona gebruikt.

Smartgoals als trainingsmateriaal

SmartGoals zijn kleine doeltjes die draadloos met elkaar communiceren en met licht aangeven door welk doeltje er gerend, gedribbeld, gepassed of gescoord kan worden. Er kan alleen gescoord worden in de SmartGoals die op dat moment licht geven. 

Wordt er gescoord in een SmartGoal die licht geeft dan gaat deze uit en gaat er een andere SmartGoal aan. Zo worden er steeds op andere plekken scoringskansen gecreëerd wat spelers dwingt om goed om zich heen te kijken en snel te reageren op veranderende situaties. 

Kijk hier voor een kort filmpje:

Leren Winnen! beschikt over SmartGoals. Deze SmartGoals worden gebruikt om je maximaal te laten oefenen met het snel informatie verwerken, anticiperen en vooruit denken. De basis voor je handelingssnelheid, balvaardigheid, overzicht en communicatievaardigheden.

SmartgoalsLijkt het je leuk om een keer te trainen met SmartGoals en of wil je gericht aan een of meerdere van de genoemde vaardigheden werken, neem dan eens contact op via info@lerenwinnen.nl of 06-83985168, dan bekijken samen de mogelijkheden.