Hoe ga jij om met feedback?

Sporters leren hoe ze feedback kunnen geven en ontvangen is zeer belangrijk. Complimenten ontvangen versterkt je zelfbeeld en complimenten geven vergroot de vaardigheid om je goed te kunnen inleven in een ander. Kritiek geven en ontvangen kan lastig zijn, maar als sporters en trainers hiertoe steeds beter in staat zijn is het een geweldige kans om te groeien en beter te worden.Zelfvertrouwen kun je ontwikkelen en vergroten

Wat is feedback:

Feedback is een proces van geven en ontvangen van informatie over de prestatie en het gedrag van een sporter met het doel deze prestatie en de motivatie aan te moedigen.

Feedback geven en ontvangen

Feedback gaat dus niet over het spuien van van een ongezouten mening. Feedback is constructief en positief bedoeld en dat gaat over het uitwisselen van informatie die jou kan helpen om een betere sporter te worden. Maar niet alleen in de sport is dit een vaardigheid die bijzonder belangrijk is, de vaardigheid om om te gaan met feedback is bij alles wat je wil leren en beter in wilt worden een belangrijke voorwaarde.

Tips voor het geven en ontvangen van complimenten:

  • Wees eerlijk en oprecht, meen wat je zegt.
  • Een compliment is een soort cadeau. Wanneer je dit begrijpt, zal dat zorgen voor een positief beeld ¬†van jezelf en je prestaties.
  • Laat merken dat je iemand waardeert. Alleen dan kun je positief gedrag en een positief gevoel bij een ander bereiken.

Tips voor het geven en ontvangen van kritiek:

  • Kritiek krijgen voelt niet altijd fijn, maar omgaan met de mening van anderen helpt jou wel om te groeien
  • Neem kritiek niet te persoonlijk. De meeste mensen willen je geen pijn doen, ze laten je alleen weten dat hun manier of wens anders is dan die van jou.
  • Kritiek kunnen ontvangen betekent dat jij naar feedback kunt luisteren zonder je te verdedigen of een discussie aan te gaan en je erover kunt nadenken of je iets op een andere manier zou kunnen doen.

Tips voor het geven en ontvangen van feedback:

  • Feedback is gewoon informatie en of een advies. Het is ook een kans om iets te leren. Wat anderen tegen jou zeggen, kan jou helpen om te groeien. De meeste feedback is bedoeld om je te helpen.
  • Praat met iemand die je vertrouwt wanneer je feedback niet begrijpt, het moeilijk vindt om feedback te ontvangen of als jij het niet eens bent met de feedback die jij krijgt.
  • Iedere dag nemen we grote en kleine beslissingen. Bij elke beslissing die je neemt, bestaat de kans dat iemand daarop reageert met feedback. Wees niet bang om feedback te krijgen. Kies altijd voor wat jij denkt dat goed is.

In de sport zijn winnen of verliezen soms de meest duidelijke vormen van feedback. De vraag is natuurlijk of je slecht gespeeld hebt als je hebt verloren. Een belangrijke vaardigheid bij het leren en presteren is de vaardigheid om je minder te laten leiden door het resultaat, maar op zoek gaat naar procesgerichte feedback.

Feedback
Omdat blijkt dat feedback vragen voor veel sporters lastig blijkt hebben we een kort programma ontwikkeld waarin we teams, trainers en sporters kunnen helpen. Door iets te vertellen over feedback, door handvatten aan te reiken hoe je de mate van vaardigheid binnen teams te meten en te monitoren is.

Daarnaast verschillen sporters enorm in de manier waarop ze omgaan met feedback. Daarom helpen we trainers ook met de vraag hoe je beter kunt afstemmen op individuele behoeften van feedback en door te oefenen met sporters, trainers en of het hele team(s).

Wil je meer weten over feedback of heb je een specifieke vraag, neem dan contact met ons op via info@lerenwinnen.nl.